SZUKAJ
 
KATEGORIE
Astrologia, ezoteryka i parapsychologia
Biografie i wspomnienia
Ekonomia i biznes
Encyklopedie, słowniki, leksykony
Fotografia i wideo
Historia
Humanistyka
Języki obce
Książki audio
Książki popularnonaukowe
Miłość, erotyka i sex
Nauki ścisłe
Nauki medyczne
Nauki przyrodnicze
Podróże
Polityka
Poradniki
Prawo
Sport
Sztuka
Tania książka
Technika
Wolny czas
PRZESYŁKI
  • Przesyłka ekonomiczna /tylko przy wpłacie na konto/ 9.00 zł
  • Przesyłka priorytetowa /tylko przy wpłacie na konto/ 10.00 zł
  • Przesyłka pobraniowa priorytetowa 24.00 zł
Autor: Jakimowicz-Klein Barbara
200 potraw z kapusty
Wydawca: ASTRUM
Rok wydania: 2004
Oprawa: Miękka
ISBN: 8372771669
Ilość stron: 176
Format: 13.0x20.0cm
"Kapusta – głowa pusta!" "Ty kapuściany głąbie!" To najbardziej popularne określenia związane z kapustą. A przecież kapustnych za puste w żaden sposób uznać nie można! Kapusta, brukselka, brokuły, kalafior, kalarepa, jarmuż to (nader smaczna!) kopalnia witamin i związków mineralnych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Świetnie wie o tym Barbara Jakimowicz-Klein, która w kolejnym swym kulinarnym przewodniku próbuje (skutecznie!) zachęcić nas do korzystania z bogactwa, jakim są te warzywa. 200 potraw z kapusty to bez mała 200 – poprzedzonych dokładnym teoretycznym wprowadzeniem – receptur na zdrowe (!), pyszne, niedrogie, nietuzinkowe dania typu "pikantne ciasto z brokułami", "sałatka z ogrodowych przysmaków", "paluszki z kalarepy z sosem rzodkiewkowym" czy tradycyjne gołąbki i bigos. Już samym nazwom trudno się oprzeć! I prawdę mówiąc, nie warto zbytnio się opierać, ponieważ posiłki z kapustnych nie tylko przyniosą radość naszym podniebieniom, ale przyczynią się do poprawienia formy fizycznej i samopoczucia niejednego z nas. Trzeba też dodać, że wszystkich obawiających się "negatywnych" konsekwencji ciężkostrawności takich dań Autorka zapewnia, iż dodanie odrobiny ziół skutecznie je zniweluje. Zatem – do kuchni!

Spis treści:

Wstęp 

Krótka historia warzyw kapustnych

Wartości odżywcze warzyw kapustnych

Kapusta biała
Kapusta włoska
Kapusta czerwona
Kapusta pekińska 
Brukselka
Kalafior 
Brokuły 
Kalarepa 
Jarmuż

Przyprawy lecznicze Diety Funkcjonalnej Lecha Tkaczyka (DFLT) jako ważny komponent dań z warzyw kapustnych
Podstawowe założenia Diety Funkcjonalnej Lecha Tkaczyka 

Praktyczne wskazówki

Dania z kapusty białej 
Zupy
Dania gorące
Surówki i sałatki 

Dania z kapusty włoskiej
Zupy 
Dania gorące 
Surówki i sałatki 

Dania z kapusty czerwonej
Zupy
Dania gorące 
Surówki i sałatki 

Dania z kapusty pekińskiej
Zupy 
Dania gorące 
Surówki i sałatki 

Dania z brukselki

Zupy
Dania gorące 
Surówki i sałatki

Dania z kalafiora
Zupy 
Dania gorące 
Surówki i sałatki 

Dania z brokułów 
Zupy 
Dania gorące 
Surówki i sałatki

Dania z kalarepy 
Zupy
Dania gorące
Surówki i sałatki 

Dania z jarmużu
Zupy 
Dania gorące 
Surówki i sałatki

Sosy
Sosy do sałatek
Sosy do dań gorących 

Przetwory z warzyw kapustnych

Rady dla oszczędnych, czyli kiedy coś zostaje...

Bibliografia 

Indeks

Nasza cena: 12.99 zł
Cena okładkowa: 19.00 zł
Oszczędzasz: 6.01 zł
Wysyłka do 24-48 h

Do schowka
Do koszyka
« Powrót

SCHOWEK
W schowku znajdują się :
Księgarnia internetowa Arik.pl oferuje książki akademickie, z tematów: ekonomia i biznes, marketing i public relations, pedagogika i resocjalizacja, psychologia, socjologia, dziennikarstwo i wiele innych. Arik.pl to nie tylko nauka i studia, ale również książki o hobby, takie jak: sport, football, tenis, zdrowie, diety i prawidłowe odżywianie. Polecamy również poradniki biznesowe oraz specjalistyczne pozycje wydawnictw uniwersyteckich.